Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gelaat die het meest voorkomt bij personen (meestal vrouwen) tussen de 30 en 50 jaar. Het meest opvallende symptoom is een gelijkmatig verdeelde (diffuse) roodheid, waarbij uitgezette bloedvaatjes zichtbaar zijn. Bij rosacea is er sprake van terugkerende aanvallen van ‘flare-ups’ (blozen), waarbij de roodheid in het gezicht verergert en puistjes en bultjes zichtbaar kunnen zijn.

Opvallend is dat comedonen (mee-eters) – in tegenstelling tot bij acne – niet aanwezig zijn. In de volksmond wordt rosacea ook weleens couperose genoemd, maar dit is niet juist. Bij couperose blijven kenmerken zoals puistjes en bultjes uit.

Triggers die de klachten bij rosacea verergeren:

 • Klimaatomstandigheden zoals UV-licht, warmte, vochtigheid, koude en wind
 • Verkeerde voeding, zoals veel zuivel en soja
 • Stress
 • “Ruwe” schoonheidsbehandelingen zoals scrubben, bindweefselmassage en microdermabrasie-behandelingen.
 • Synthetische huidverzorging
 • Alcohol en roken
 • Bepaalde geneesmiddelen zoals corticosteroïden of vaatverwijdende middelen.

PUUR ilse

Bij PUUR ilse geloven wij in een natuurlijke behandeling van rosacea, waarbij innerlijke en uiterlijke verzorging worden gecombineerd. Met innerlijke verzorging wordt naast het verbeteren van de huid van buitenaf ook de oorzaak aangepakt. Het doel van de behandeling is langdurige verbetering van de conditie van de huid zonder inzet van bijvoorbeeld hormonale producten. Het unieke concept bij PUUR ilse is het toepassen van natuurlijke verzorging, waarbij aandacht is voor zowel innerlijke als uiterlijke verzorging. Bij PUUR ilse hebben we de beide kennisgebieden in huis.

Aanpak & behandelplan

We starten met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek krijgen de volgende onderdelen de aandacht: Klachten, leefstijl & voedingspatroon.

Vervolgens bespreken wij 4 mogelijke succesfactoren voor langdurige verbetering van de conditie van de huid, namelijk: voeding, suppletie, huidbehandeling & natuurlijke huidverzorging.

Voeding

Zowel de wetenschap op het gebied van voeding als ons gezonde verstand leren ons dat een gezond, gebalanceerd dieet onmisbaar is voor een gezond lichaam en een gezonde huid. Puur en onbewerkt eten heeft niet alleen effect op je huid, je hele lichaam heeft er profijt van. Vermijd junkfood, witmeelproducten, koekjes en snoep en alle voedingswaren waar een etiket met een lange ingrediëntenlijst op zit.

De volgende levensmiddelen kunnen bestaande rosacea (tijdelijk)  bijvoorbeeld verergeren:

 • Alcoholische dranken
 • Azijn
 • Chili, curry en pepers
 • Chocolade
 • Koffie en thee
 • Producten op basis van soja
 • Tomaten
 • Zuivelproducten

Suppletie

Bij rosacea adviseren wij de nodige suppletie als aanvulling op de tekortkomingen in ons westerse voedingspatroon aan te vullen. Het gaat bij rosacea om een ontsteking, een inflammatie. Ontstekingsremmende supplementen helpen om deze ontstekingen op lossen.

1. Omega 3

Omega 3 vetzuren geven niet alleen bescherming tegen hart- en vaatziekten, maar verminderen ook, samen met vitamine A en D3 ontstekingsreacties in het lichaam zoals acne, eczeem, psoriasis en rosacea én voeden de beschadigde en droge huid.

2. Vitamine D3

Het lichaam heeft vitamine D3 nodig voor stevige botten en tanden. Daarnaast is vitamine D3 van belang bij de celgroei en celdeling. Wat de huid betreft speelt vitamine D3 een belangrijke rol bij het te lijf gaan van ontstekingsreacties zoals acne, eczeem, psoriasis en rosacea.

3. Collageen

Collageen maakt je lichaam van nature aan, maar hoe ouder je wordt, hoe minder het lichaam het zelf aanmaakt. Om de elasticiteit van je huid en het uitstellen van rimpels te bevorderen is collageen nodig. Dat is een feit, verder is onderzoek nog inconsistent over het daadwerkelijke effect van collageen in supplementen, huidverzorging en drankjes. Is je huid minder soepel aan het worden, dan kan het sowieso geen kwaad om je huidverzorging hierop aan te passen of om het van binnenuit te verbeteren middels een supplement.

4. Vitamine A

Vitamine A bevordert de celdeling en versterkt samen met vitamine D3 en Omega 3 vetzuren de bescherming van de huid tegen ontstekingen zoals acne, eczeem, psoriasis en rosacea.

Vitamine A is een hele belangrijke vitamine als het aankomt op je huid en om van acne af te komen. Uit een onderzoek blijkt dat een dosis van vitamine A genomen over 3 maanden ervoor heeft gezorgd dat de acne minder werd. Ook helpt vitamine A tegen huidveroudering vanwege de retinol die zich in deze vitamine bevindt. Let wel op dat een te hoge dosis van deze vitamine kan leiden tot zwangerschapsproblemen, en problemen met je botten en lever. Daarom is het aan te raden om het alleen via eten binnen te krijgen of supplementen te slikken die zijn aangeraden door je dokter.

5. Vitamine C

Vitamine C staat bekend om haar antioxidante eigenschappen en zorgt ervoor dat je huid beschermt wordt tegen toxische stoffen van buitenaf. Het helpt om je huid zacht en soepel te houden.

6. Vitamine E

Vitamine E wordt al jaren gebruikt bij in de huidverzorgingsindustrie en helpt je huid vooral te beschermen van vrije radicalen. Ook helpt het om je huid in een goede conditie te houden en net als Vitamine C helpt het je huid te beschermen van de zon.

7. Biotine

Ook wel bekend als een waterhoudende vitamine B. Deze vitamine wordt eigenlijk in de markt gezet als dé vitamine voor haar, huid en nagels. Als je een biotine tekort hebt, kan je dat vaak meteen merken doordat je haarverlies hebt, schilfers en een rode uitslag op je huid. Het nemen van een biotine supplement is zeker een aanrader als je problemen hebt met je haar, huid en nagels.

8. Kurkuma

Niet echt een supplement, hoewel je kurkuma ook in supplementvorm kunt kopen. De beste manier is om verse kurkuma toe te voegen aan je voeding of het in poedervorm te doen. Kurkuma is perfect voor acne omdat dit kruid voorkomt dat bacteriën zich verspreiden. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat kurkuma ook heel erg goed werkt tegen eczeem en rosacea.

Schoonheidssalon in Almelo

Huidbehandeling

Om de huid extra te ondersteunen, kan de huid ook van buitenaf verzorgd worden voor een aanvullend effect. Onze acne huidbehandeling reguleert de talg productie, herstelt de balans van de opperhuid, zorgt er voor dat de huid het natuurlijke afweersysteem verbetert. Het verwijdert de onregelmatigheden en brengt de huid weer in balans. Deze intensieve dieptereiniging met de natuurlijke Dr. Hauschka Cosmetica, is speciaal afgestemd op de regulering van de onzuivere, ontstekingsgevoelige huid.

We gebruiken bewust geen peeling. Bij het reinigen wordt alleen dat verwijderd wat de huid uit zichzelf loslaat. Meer doen dan dat, kan de huid irriteren. Wij adviseren deze behandeling om de 14 dagen aan, totdat de huid weer genormaliseerd is.

 • Voorreinigen en dieptereiniging
 • Wisselbaden voor het gelaat
 • Versterken huidfuncties
 • Gezichtsdampbad
 • Verwijderen onzuiverheden
 • Gezichtsmasker voor dieptereiniging
 • Lymfestimulatie d.m.v. penseelmassage
 • Crémemasker aangepast aan het huidbeeld
 • Inmasseren van het crèmemasker
 • Wisselbaden voor het gelaat
 • Dagverzorging of nachtserum
 • Lichte dagmake-up (indien gewenst)

Natuurlijke huidverzorging

Dr. Hauschka is een 100% natuurlijke cosmeticalijn. Tijdens het intakegesprek geven we een passend advies op basis van het huidbeeld. Voor een onzuivere, naar ontstekingen neigende huid adviseren we in de basis het volgende schema:

Reinigingscrème: zachte reiniging voor ‘s ochtends en ‘s avonds.
Reinigingscrème is de basis voor een effectieve verzorging. Geselecteerde extracten uit heilzame planten op amandelbasis versterken je huid. Reinigingscrème verfijnt de poriën, stimuleert de uitscheiding van overtollig talg en zuivert je huid.

Gezichtslotion Speciaal: lotion voor de onzuivere huid.
Door de bijzondere samenstelling met heilzame planten is Gezichtslotion Speciaal een effectieve verzorging bij een vette huid met mee-eters en neiging tot ontstekingen. Door een dagelijkse behandeling worden ook grove poriën fijner.

Herstellende Nacht Conditioner: normaliserende intensieve verzorging voor de nacht.
Bevordert het zelfherstellende vermogen van je huid, normaliseert de vet- en vochtproductie en stimuleert de celvernieuwing van je huid.

Gezichtsolie: normaliserende dagverzorging.
De olie-extracten helpen je huid om de aanmaak van talg te normaliseren. Het beeld van de poriën wordt zichtbaar fijner, ontstekingen worden minder en je huid wordt gekalmeerd. Bovendien beschermt het product tegen weersinvloeden als kou.

Gezichtsdampbad: diepreinigend.
Stimuleert de eigen uitscheidingsprocessen van je huid, opent verstopte poriën en vermindert onzuiverheden.

Reinigend Masker: zuiverende intensieve verzorging.
Het Reinigend Masker heeft een ontstekingsremmende werking en bevordert de uitscheidingsprocessen van de huid. De diepreinigende, zuiverende eigenschappen zorgen ervoor dat mee-eters en verhoorningen op een zachte manier verwijderd worden.

Vitaliserend Masker: regeneratiebevorderende intensieve verzorging
Vermindert ontstekingen, regenereert de huid en heeft een zuiverende werking.

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?
Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek. Tijdens de intake stellen we samen een mogelijk behandelplan
op, zodat we op natuurlijke wijze kunnen gaan werken aan de beste versie van jezelf.

  Bijwerken…
  • Geen producten in de winkelwagen.